• 2022. 09. 29. csütörtök
  Mihály
 • 2 ℃
  6 ℃
 • Akciós autók Önnek!

Nyári divat tippek molett hölgyeknek

Milyen legyen egy nyári ruha? Divatos, csinos, lenge - olyan, ami karcsúsít, és jól mutat a teltebb idomokon. Divatos azért, mert lépést kell tartanod a trendekkel, csinos és karcsúsító, mert a túlsúly sokkal inkább egészségügyi, mint esztétikai kérdés, lenge - mert a forróságban elviselhetetlen, ha egy ruha nem szellőzik kellőképpen. Szerencsére egyre több üzletben tudsz olyan ruhát vásárolni, amely a méretével, szabásával, mintáival direkt a telt idomú hölgyek számára lett kitalálva - kiemelve és formálva ezzel az alkatod legelőnyösebb oldalát.

- WomenTime

A nők alakja

Klasszikus módon a nők alakját öt főbb csoportba szokták sorolni (természetesen létezik ezeknek a kombinációja is):alma, körte, fordított háromszög, homokóra, egyenes. Ha sikerül az alkatodnak legmegfelelőbb fazont kiválasztani, akkor még csinosabb, nőiesebb és vonzóbb leszel.

Honnan tudhatod, hogy Neked milyen alkatod van? 

Egyszerűen állj a tükör elé, és figyeld meg mi jellemez, majd öltözködj ennek megfelelően!

Ha alma alkatod van akkor a felsőtested teltebb, erősebb - a csipőd keskeny, a lábaid vékonyak. Fontos, hogy ne akard a felsőtestedet elrejteni, ehelyett emeld ki a derekadat egy szép  övvel - ez szinte oda irányítja a tekinteteket. A szoknya legyen egyenes vagy A-vonalú - ez fogja kiegyensúlyozni a teltebb felsőtestet a vékonyabb lábakkal szemben. Keresd a szűkülő szárú mintás-, vagy élénk szinű nadrágokat, felsőkből pedig a mell alatt szűkülő típusokat részesítsd előnyben. Bátran viselj lazább felsőket, hosszabb blúzokat, hidegebb estéken pedig olyan blézereket, kardigánokat, amik nem helyeznek túl nagy hangsúlyt a felsőtestedre. Viszont kerüld az olyan ruhákat, amelyek a mellet, a felsőtestet optikailag szélesítik: tilos a vízszintes csíkozású felső, a túl nagy minta és a túl rövid felső.

Ha körte alkattal rendelkezel, akkor a csípőd kerekebb, teltebb, erősebbek a combjaid, vékony a derekad, és a felsőtested. A derekad kiemeléséhez válassz egy egyenes fazonú, magas derekú szoknyát, vagy egy trapéz nadrágot. Felülre érdemes világosabb színeket, és élénkebb mintákat választanod, míg alul az egyszerűségre vagy sötétebb színekre fókuszálj. Előnyös a vállakat szélesítő csónaknyak, a csípődet szépen formálják a magas derekú, lágy esésű, A-vonalú szoknyák. Viszont kerüld a bokacsizmát, vagy a bokapántos szandált, mert ez optikailag összenyomja a lábat.

A homokóra alkat sokak szerint a legtökéletesebb testalkat, amire egy nő vágyhat. A  felső- és alsótested aránya közel megegyezik, a csípőd kerek, a melleid nagyobbak, a derekad a legkarcsúbb.. Számodra a  test vonalát követő, a derekadat kiemelő megoldások, a mélyen dekoltált ruhák,a  rövidebb szoknyák, szűk nadrágok a legmegfelelőbbek. De kerülnöd kell a csípőre helyezett mintákat vagy övet. Érdemes kerülnöd a túl vastag anyagokat, a felesleges díszítéseket, a geometrikus mintákat. A túl buggyos, és túl rövid ruhák sem előnyösek.Az egyenes alkatot szokták  “fiúsnak” mondani hisz a csípőd és a derekad között alig van eltérés. Hogy nőiesebb vonalakat tudj varázsolni magadnak, szükséged lesz egy hangsúlyos, mintás felső részre ami kiemeli a derekadat. Tovább finomíthatod a fiús alkatodat nőies - organikus mintákkal, a derekadat, csípődet, melleidet hangsúlyozó szabással. A virágmintás, levél mintás,  pöttyös, a fodros ruhák, a  lágy anyagok, a csipke, a tüll, a selyem szintén a segítségedre lesz. 

Ha  fordított háromszög típusú vagy - szélesebb váll és a nagyobb mellbőség jellemez. A csípőd általában keskeny, a lábaid vékonyabbak. A minta nélküli, egyszerű szabású felsők jó megoldást jelenthetnek, de akár egy mélyen dekoltált ruha is megfelelő lehet. A minták, zsebek előnyösek az alsó részen és optikailag kicsit kiegyenlítik az alakot.

(Ha esküvőre keresel molett alkalmi ruhát, akkor itt találsz!)

Mi mindenre érdemes még figyelned?

 • Mindig megfelelő méretű ruhát válassz - azaz ne legyen se túl kicsi, se túl nagy.
 • Nem kell örökké feketében járni - nyáron ez egyébként sem célszerű. Viselhetsz világos, élénk színeket is, csak jól kell kombinálni a ruhadarabokat.
 • A V-kivágású ruha előnyeit érdemes kiaknázni a nyári ruhák esetében is
 • Kerüld a túlságosan koptatott farmereket,mert ezek optikailag szélesítik a lábaidat!
 • A bőr-, vagy a farmer ruhák sem előnyösek,ezek az anyagok teltebbnek mutatnak!
 • Viselj nagyméretű kiegészítőket, optikailag karcsúsítanak.
 • A ceruzaszoknya igazi alapdarab lehet a  ruhatáradban, ez a fazon mindenkinek tökélesen áll.
 • Szerezz be egy tunikát, nagyon jól kombinálható ruhadarab, szinte bárhol megállja a helyét. 
 • A nagy minták helyett válassz apró mintákat, vagy vékonyabb csíkozású ruhákat

Milyen legyen a nyári ruhád? Divatos, csinos, lenge … -és hozzád illő.


Szponzorált cikk

Ezek is érdekelhetik