• 2022. 09. 29. csütörtök
    Mihály
  • 2 ℃
    6 ℃
  • Akciós autók Önnek!

Mutatunk 9 hasznos tippet a tökéletes kanapé kiválasztásához

Egy kanapé minden nappali nélkülözhetetlen kelléke, meghatározó szerepet játszik benne, hiszen egyrészt rendezi a teret, másrészt meghatározza a belső tér hangulatát. Egy személyre szabott kanapé varázslatos erővel bír, mely vonzza a háztatás tagjait, vagy éppen marasztalja kedves vendégeit. Éppen ezért több szempontot is figyelembe kell vennünk akkor, ha nem csak egy kényelmes, de a nappali szoba szempontjából hatékony kanapét szeretnénk vásárolni.

- WomenTime

1. Milyen funkciókkal rendelkezzen az ülőgarnitúránk?

Mielőtt új ülőbútort vásárol, először is gondolja át, hogyan „működik” a családja. Egy család életmódját elemezve kiderülhet például, hogy egy alvófunkcióval ellátott sarokgarnitúra elengedhetetlen, mert a nagyszülők hétvégente mindig meglátogatják Önt, vagy éppen fordítva. Fontos ugyancsak annak megfontolása az új ülőbútor kiválasztásakor, hogy ez fekhely csak alkalmi legyen, vagy esetleg napi használatos: egy mindennapos alvásra alkalmas kanapénak ugyanis teljesen más kényelmi, és ergonómiai tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Ezek a kinyitás módjában és kialakításukban egyaránt különböznek.

Egy alkalmi vendégágy általában az ülőfelület alá van elrejtve, melyet általában magunk felé kell húznunk, és felemelni: így fog kialakulni alkalmi fekhelyünk. Ez természetesen nem csak alvásra alkalmas: ugyanúgy használhatjuk tévénézésre  - akár szemből, akár oldalról -, a gyerekek párnaházat építhetnek rajta, vagy éppen pelenkázhatjuk kisbabánkat.

  

Basic Design Kai sarokgarnitúra - kanape-shop.hu

Egy mindennapos alvásra alkalmas kanapéágy fekvőfelülete viszont nincsen tagolva – megtörve, és egy könnyed mozdulattal átalakíthatjuk egy kényelmes, akár hideghabos, akár memoryhabos, vagy a legújabb technológiával készült ProGel-es matracos ággyá, mely akár két személynek is igazán kényelmes lehet, a sztenderd 160 cm X 200 cm méretet figyelembe véve.

  


Murano sarokgarnitúra Nova System matracos ágymechanikával - kanape-shop.hu

Új ülőgarnitúráink az ágyazható mechanizmusok nélkül általában vizuálisan formásabbak és kissé könnyedebbek lesznek.  Különböznek a kibontás módjában és a kialakításban. Az Ön igényeinek megfelelő ülőgarnitúra kiválasztásával biztosíthatja magának és vendégeinek az éjszakai pihenés megfelelő kényelmét.

2. A helyiség területe és elrendezése

A megfelelő kanapé kiválasztását nagyban befolyásolja a szoba mérete, a falak elrendezése és az ablaknyílások elhelyezkedése is. A kiválaszthat egy sarokülőt kész konfigurációban, vagy egy virtuális varázsló segítségével megterveznek egy ülőbútort egy adott helyiséghez, így vásárlás előtt ellenőrizheti, hogyan fog kinézni egy adott modell egy adott helyiségben. Az egyik legmodernebb technológia segítségével a kiterjesztett valóságban, saját otthona valós terében láthatja a bútorok megjelenését a kanape-shop.hu 3 dimenziós kanapétervező szolgáltatásával.

Kisebb térben két-, és háromszemélyes egyenes alakú, vagy L-alakú sarokgarnitúrák közül választhatunk. Nagyon sokszor egy körülbelül 2,5 x 3 m-es nyitott sarok, a hosszabbik oldal végén egy karfával, jobb megoldás, mint egy háromüléses kanapé és két hozzá illesztett fotel, hiszen kisebb alapterületet foglal el, azonban hasonló, vagy nagyobb ülőfelület kínál egyidejűleg. 

  

Jenny sarokkanapé - kanape-shop.hu

Egy nagyon kicsi belső térben, ahol ezen kívül van egy asztal székekkel, esetleg egy komód, vagy könyvespolc is, azonban meg kell elégednie egy kisebb, például kétüléses szófával.

3. Nyújtson kényelmet mindenkinek otthonában

Az otthoni szófán pihenhet egy fárasztó nap után, szürcsölheti a délutáni teáját, vagy fröccsözhet a jókedvűen a barátaival, vagy egyszerűen csak tévézik. Azonban mindenki számára egészen mást jelent egy kényelmes bútor. Valaki a nagy, a puha párnákat részesíti előnyben, mások állítható fejtámlás üllőalkalmatosságot keresnek, valakit pedig egy mély ülőfelület kritériuma vezérel, amely a fekvő helyzetben való pihenéshez igazodik. Amennyiben a szófa reprezentatív funkciót tölt be a nappaliban, akkor a főszerep a bútor szemet gyönyörködtető formája lesz.

4. Állítható fejtámlákkal a kényelmes tévézésért

Érdemes megfontolni az állítható fejtámlákkal ellátott kanapékat, amelyek dőlésszöge fokozatosan változtatható, és az aktuális testhelyzethez igazítható. Az ilyen mechanikákat állandó jelleggel építik be a bútorokba. A mobilan kivehető fejtámlákkal ellentétben ezek nem távolíthatóak el, de leggyakrabban az állítható fejtámlákat alapfelszereltségként szerelik fel a kanapé vagy sarok ülőgarnitúra összes háttámlájára.

5. Ismerje fel extra igényeit!

A délutáni pihenés a nappaliban egy olyan trend, amelyet feltétlenül be kell iktatnunk mindennapjainkba. A mai igényeknek megfelelő válaszként fejlesztették ki a mozgatható háttámlákat. Ezzel a megoldással az ülőfelületet mélyíthetjük, így esetleg modern, loft jellegű ágy nélküli sarokgarnitúránkat mégis egy extra fekhellyel vértezhetjük fel, hiszen a hátrafelé mozgatható háttámla által az ülőfelület akár 20 centivel mélyebb lesz, melyen alkalmanként egy messziről jött vendég is éjszakázhat, de a délutáni szunyókálás is sokkal kényelmesebb lesz.  

  

Australia sarokkanapé - mozgatható háttámlával - kanape-shop.hu

A fiatalok és a gyermekes családok inkább a mély és puha modelleket részesítik előnyben, míg az idősebbek, akik kényelmesen szeretnének felkelni a kanapéról anélkül, hogy belesüppednének, teljesen más funkciókra fognak figyelni. Egy extra kényelemmel ellátott ülőgarnitúrában az elektromosan állítható relax funkció manapság alapelvárás

6. Bízzon a bizonyított minőségben!

A felhasznált anyagok minősége, a szerkezet elemeinek illesztési módja, a stabilitás és a kikészítés módja a fő meghatározói annak, hogy bútoraink tartósak és biztonságosak lesznek-e. A prémium ülőgarnitúra gyártók törődnek a beszállítók által biztosított minőséggel, belső alkatrészteszteket végeznek, és integrált informatikai rendszeren keresztül felügyelik a teljes gyártási folyamatot. A gyár elhagyása előtt minden bútordarabot minőségi vizsgálatnak vetnek alá, melynek során ellenőrzik annak teljességét, működőképességét és biztonságosságát.

7. Alkalmazzon új szabályokat

Egy modern relaxációs zóna kialakításánál már nem kell ragaszkodni a falakhoz. Választhat vizuálisan könnyű és tökéletesen kidolgozott, vékony lábakon álló kanapét, melynek esetleg mindkét oldalán az ülőfelület meghosszabbodik, és benyúlik a szoba közepébe. 

  

LS Flavio U-alakú ágyazható ülőgarnitúra - kanape-shop.hu

Ezeket használhatja a funkcionális zónák elkülönítésére, esetleg egy reprezentatív konzolt helyezhet a hátukhoz, vagy ezáltal kijelölheti a forgalmi és kommunikációs útvonalakat. Ekkor az egymástól független zónák különállóságát a bútorok megfelelően megválasztott színe is hangsúlyozza, melyek egyben stílusos és színes egységet alkotnak.

8. Használjon nyugodtan merész színeket!

Ha azt szeretné, hogy a kanapéja legyen nappalija fókuszpontja, és térjen el a megszokott mintáktól, és válasszon hozzá eredeti színekkel teli összeállítást.  sarokkanapé pedig elhozza számunkra a vágyott kikapcsolódást és nyugalmat egy fárasztó nap után.

9. Milyen legyen a kárpitozás és a párnázottság?

Játszó gyerekek, heverésző kutya, vidám társasági találkozások véletlen balesetei, karmait hegyező macska: belegondolt, hogy mit kell elviselnie a kanapénak, és a huzatnak, amivel kárpitozzák? Egy prémium kanapé ülőfelülete rendkívül rugalmas és nagy sűrűségű habbal rendelkezik, amely rendkívüli kényelmet, puhaságot, többirányú rugalmasságot és a vele töltött bútorelemek tökéletes illeszkedését biztosítja a felhasználó testéhez.

Egy zsákszerű kárpitot, vagy egy fénylő bársonyt részesít előnyben? Mielőtt kiválasztja az ülőbútor kárpitjának típusát, ezeket a kérdéseket mindenképpen tegye fel magának. A bőr kanapék fényűzőek és rendkívül elegánsak, amennyiben rendszeresen ápolják akkor tartósak is, és meglehetősen könnyen tisztíthatók. Egy szövettel kárpitozott kanapé azonban sokkal melegebb hatást kelt, és hangulatosabb lesz. A szövet nagyszerű elrendezési lehetőségeket is kínál, és a modern gyártási eljárásoknak hála már könnyen elérhetőek a vízzel könnyen tisztítható AquaClean, és EasyClean technológiával készült szövetek, a házikedvencekkel rendelkezőknek pedig a kisállatbarát anyagok is. Ha színekről, mintákról és textúrákról van szó, a kanape-shop.hu választéka olyan nagy, hogy könnyen megtalálhatja az Önnek megfelelőt.


Szponzorált cikkEzek is érdekelhetik