• 2022. 09. 29. csütörtök
    Mihály
  • 2 ℃
    6 ℃
  • Akciós autók Önnek!

Asztalok erkélyre, teraszra és a kertbe - válasszon magának és családnak

Szeretne lakótársaival és vendégeivel időt tölteni a teraszon, az erkélyen vagy a kertben? A közös időtöltés legjobb módja a pihenés és beszélgetés a kedvenc söre, egy pohár bor, egy csésze kávé, tea, gyümölcslé vagy egy tál étel mellett. Ilyen pillanatokban jó, ha van egy asztal, amelyet körül tudunk ülni.

- WomenTime

Hogyan válasszuk ki a tökéletes kerti bútort és asztalt? Minőségük tényleg annyira fontos , ahogy a gyártók állítják? Ebből a cikkből megtudjuk.

A méret alapvető

A méret nem fontos - ez a legnagyobb hazugság a bútorok és lakberendezés terén. A kerti asztalnak az ingatlanhoz való igazítása a legfontosabb. Fontos ezt a dolgot is komolyan és megfontoltan átgondolni. Ha nincs lakótársa, és ritkán vannak vendégei, akkor nincs szüksége 8-10 személyes asztalra. Ebben az esetben elegendő egy átlagos méretű asztal 4 vendég számára, vagy akár egy kis dohányzóasztal, ahol két ember ülhet.

A kerti asztal kialakítása

A kert olyan hely, ahol általában sok szabad helyünk van. Még a kis kertek is tágasabbak, mint a teraszoknak vagy az erkélyeknek. Érdemes tehát úgy kihasználni a helyet, hogy legyen hely a kikapcsolódásra is - függetlenül attól, hogy  barátokkal, szobatársakkal leszünk-e együtt, vagy csak egyedül pihenünk.

Tehát hogyan válasszon kerti asztalokat úgy, hogy azok kialakítása megfelelő elrendezésre alkalmas legyen? Ha a tér hagyományos/klasszikus stílusban van berendezve, akkor a természetes színű faasztal tökéletes választás. Modernebb projekteknél érdemes fekete, szürke vagy fehér asztal mellett dönteni - még akkor is, ha fából készült. 

Asztal kialakítása erkélyre vagy teraszra

Az erkélyasztalok általában kétféle változatban kaphatók – kis, összecsukható, lábakon álló változatban,   és olyanban, amelynek a lapján egy kapocsokkal fel lehet csukni a korlátra. Az első lehetőség kiváló beruházás egy közepes méretű erkélynél. A második lehetőség (bizonyos értelemben) végső mentőkötél a hosszúkás és keskeny konstrukciókhoz. Ez nem jelenti azt, hogy egy ilyen függő asztal kényelmetlen. Két ember kényelmesen tud mellette étkezni.


A teraszasztalok különbözőek lehetnek, méretük pedig az ingatlan méretéhez igazítható. Kiváló ötlet a kihúzható asztalok vásárlása, amelyek összecsukásuk után például 80x80 cm-esek és maximum 2-3 fő tud melléjük ülni. Kinyitás után 2-3-szor szélesebbek is lehetnek. Ennek köszönhetően  a teraszasztal az Ön igényeihez és elvárásaihoz igazítható. Nagyon praktikus megoldás.

Szponzorált cikk
Ezek is érdekelhetik